Han hade tappat håret.

För inte allt för länge sen gick min farmor bort i cancer. Hon och min morfar (som är förlovade) var på semester i Thailand. Dom var där och firade farmors 60årsdag. På kvällen var dom ute och åt och hade det mysigt. Dagen efter kollapsade Farmor. Hon fördes till ett sjukhus i Thailand och var där ett tag innan dom kunde åka hem till Sverige.

När dom kom hem till Sverige visste dom fortfarande inte vad det var för fel. Det gjordes en massa tester och tillslut fick vi veta att hon hade en liten, liten prick i lungan som skickade metastaser till hjärnan. Hon hade alltså en svår typ av lungcancer. Hon visste redan då att hon inte hade långt kvar att leva. Men det var något jag hade svårt att acceptera. Inte skulle min farmor dö i lungcancer! Hon var en utav de starkaste personer jag kände. Inte skulle cancern vinna över henne! Hon skulle såklart klara sig. Jag var helt inställd på det.

Sen en dag hade hon tappat håret. Hon hade tappat håret och hela hon var förändrad av alla de mediciner hon åt. Men jag tänkte även då att hon skulle klara det. Tills en dag då jag kom på att min farmor skulle dö, hon skulle inte bli bra och bli som förut. Men även om jag visste de så tänkte jag ändå att ett mirakel skulle ske och hon skulle bli bra. Men det blev hon inte.

Den sista tiden bodde hon på hospice i sidsjön. Ett jättefint ställe med en underbar personal. Hon låg bara där. Man visste inte om hon förstod vad som hände, om hon hade ont eller något. Vi försökte hälsa på henne så ofta vi kunde, men det var inte farmor som låg där samtidigt som det var det. Min starka farmor som klarade allt! Även då tänkte jag att hon skulle bli bra. Men det blev hon inte.

Det var dagen då det var dragracing på sättna. Mamma och pappa fick samtal på morgonen att farmor hade blivit sämre och jag kände redan då på mig att nu är det över. Men jag fortsatte ändå med mina mirakeltankar. Mamma och pappa åkte till hospice medans Jonna, Richard, Robin och jag åkte till sättna för att kolla på bilar. Något jag längtat efter hela sommaren. Efter ett tag kom mamma och pappa också dit och kollade lite. Sen gick dom iväg en sväng och kollade på något annat.

Vi satt där på läktaren och tittade och njöt av ljudet från motorerna. Då kom mamma och pappa springande och sa att farmor dött och att dom skulle åka in till hospice. Jonna följde gråtande med dom. Men inte jag. Jag stannade där med Richard och Robin. Jag klarade inte av att följa med. Ville inte tro att mitt mirakel inte fanns.

Vi var kvar där ett tag sen skjusade Richard mig till hospice där mamma, pappa, Jonna och morfar var. Dom satt i ett rum där det fanns lite fika som dom sa att jag fick ta av om jag ville. Men jag var inte sugen på det. Vi fick sitta där och vänta medans dom gjorde i ordning farmor så vi kunde gå in och säga hej då. Personalen kom och kollade till oss och försökte hjälpa oss genom allt det svåra så mycket de kunde. Sen fick vi gå in till farmor.

Hon låg där och såg så fridfull ut. Det var första gången jag såg en död person. Jag villa gråta men kunde inte. Jag visste att om jag började skulle jag aldrig sluta. Jag ville vänta tills jag kom hem och kunde gå undan från alla, ville inte att dom skulle behöva se. Det gjorde så ont att se henne ligga där. Men nu hade hon det iallafall bra. Hon slapp all medicin och allt annat. Hon var äntligen fri. Perioden efter var jobbig. All planering till begravningen och sjösättningen och allt. Jag fick veta en hel del som jag inte visste. Som till exempel att farmor hade frågat läkaren hur länge hon hade kvar när hon fick beskedet om sin cancer. Hon hade då fått svaret 2 månader till 2 år. Även om vi alla fanns där för farmor så känns det som att hon gick igenom allt själv. Jag ser fortfarande upp till henne och önskar att vi fått några år till. Men är ändå jätteglad för de år vi fick. Allt vi var med om tillsammans och allt vi klarade.   

Ibland kommer jag på mig själv med att tänka att farmor fortfarande finns och att jag snart träffar henne igen. Jag kommer alltid på att det inte är så. Men en dag kommer vi så klart ses igen!

Nu i helgen var jag hem till morfar. Vi hade varit och kollat på två amazoner i Huddik och Söderhamn och stannade hos morfar när vi åkte hem. Jag hade inte träffat han på ett tag utan bara pratat med han över telefon. Jag blev lite chockad när jag såg att han hade tappat håret. Det är som första varningsklockan. Morfar har också fått cancer nu. Han har fått tillbaka sin prostatacancer. Han får behandligar för fullt och verkar vara rätt pigg. Jag tror att han kommer klara det. Det måste han göra. Han klarade det förra gången.

 Änglar finns







Turn the ashes into flames Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Idag har jag varit på skolan från 8.30 till 20.00. Dagen började med dekorativmålning B. Där valde jag ut ett träslag som jag ska försöka måla på en vanlig spånplatta. Jag började med att måla grundfärgen idag och ska fortsätta med resten på torsdag. Efter den lektionen hade jag naturkunskap. Vi håller på med miljöfrågor nu och idag gick vi igenom lite till provet som vi snart ska ha. Sen var det lunch.

Efter lunchen så hade vi yrkesteknik. Vi skulle egentligen ha det med Nisse men han var sjuk idag så vi hade Janne istället. Vilket inte gjorde mig någonting. Tycker om att ha Janne. Vi fick iaf städa upp vid en ställning som ska monteras ner snart. Sen fick vi rensa massa bräder på spik. Vi fick sluta vid 2 tiden med det och då vare bara att vänta på att klockan skulle bli 5 så öppethus skulle börja. 

Vi hade öppethus mellan 17-20. Då satt vi anläggare och kokade grus. Eller ja vi ställde in en skål med sand i micron för att få bort all fukt i sanden. Sen hällde vi ner ner sanden i en maskin med olika skikt. Den fick stå och vibrera ett tag sen kollade vi vilka olika kornstorlekar det fanns i sanden och hur mycket det fanns av varje. När vi hade gjort de hade vi inte så mycke mer att göra, men då var klockan typ halv 8 så vi åkte hem då. :)

När jag kom hem pratade jag lite med syrran och kollade lite på tv. Efter ett tag åkte hon hem. Då gick jag upp och kollade på tv och pratade med Emil (som går trä på bygg och är en riktig träskalle hihi) via telefon. Sen när jag pratat klart med han så tog jag en dusch och nu sitter jag här.  

Nu ska jag kolla på scrubs och sen förhoppningsvis sova :) natti natti <3


Angels from the sky

Idag har jag för det mesta tagit det lugnt. Klev upp vid ett tiden då åt jag lite frukost sen skjusade jag ner en viss person på stan. Sen åkte jag hem och duschade och sen var det bara att klä på sig och fixa till sig lite snabbt och åka till farfar och Lotta och äta middag. När vi ändå var där så planerade vi våran fjällresa som vi ska göra i mars.

När jag kom hem så gjorde jag inte så värst mycket. Har kollat på Johan Falk nu på tv. Sen satte jag mig här :) nu ska jag snart vika tvätt och fixa lite till skolan imorgon. Trodde jag skulle ha prov imorgon men vi har fått nytt schema så kommer nog inte ha det :D så lite glad är jag nu. hihi

Något dåligt för idag var att min mobil har gått sönder. Displayen funkar inte. Den är bara svart men det gick att ringa till den ändå. Men det är ju inte så kul om man får sms och inte ser vad det står eller vem det är ifrån. Så nu har jag pappas gamla. Får åka och lämna in den imorgon.

I fredags så var jag med Emelie och hade fredagsmys. Vi åkte och köpte godis och möös framför tven. Olof var oxå med lite. Förmodligen bara för att han blev sugen på vårat godis... ;) I går kväll så var jag med Martin, Madde och Ricky. Vi badade sen kollade vi på en film. Kommer inte riktigt ihåg vad den hette men den var lite skum. Men den var lite bra med ;P Senare när dom hade åkt blev jag tvingade att se en skräckfilm... så får se om jag kan sova inatt hehe.

Längtar som bara den tills vi ska åka till fjällen vecka 10. Då blir det först en vecka i fjällen med massa skönt folk. Jag hoppas Anne oxå följer med! :D Sen efter den veckan kommer jag fylla 18 på onsdagen så då blire en mini utgång. Sen på fredagen blir det en lite större utgång. Sen på lördagen åker vi till fjällen igen och är där resten av helgen. Det kommer bli kanon det! :D

Men det är ju tyvärr ett bra tag kvar. Får hoppas att tiden går fort men har en känsla av att den inte kommer göra det. ;P Men nu väntar tvätten på mig! ;D ha det bra!

you put me up on a pedestal
I’ve got nowhere to go but down



Naturkunskap med träskallen Emil (och Carro)

I dag har jag varit på skolan som vanligt. Eller ja inte riktigt som vanligt. Hade håltimme på morgonen så började vid 10 men tyckte ändå det var jobbigt att kliva upp. Hade svenska då på morgonen och kollade på en islänsk film. Om man inte ser texten så fattar man inte så värst mycket. ;D Efter den lektionen hade vi lunch och den var väldigt dålig idag måste jag säga! Brukar inte klaga på maten eftersom jag vet hur stressigt det kan vara och att det inte är så lätt att få den bra. Men idag var det så dåligt att jag nästan inte kunde äta den. Täkte nästan resa mig och gå på en gång men tvingade i mig lite så jag klarade resten av dagen.

Efter lunch hade vi Yrkestimme med Godin. Då fick jag stå och blanda betong med martin. Efter den lektinen hade jag typ 2 timmar hål. Så då stod jag först och pratade med murarna och störde dom i deras arbete. Sen följde jag med Emil och Carro på deras naturlektion. Efter det gick jag på matten som jag hade väntat på ett tag. fick reda på att sista provet hade gått bra så nu hänger det på nationella provet :P

Sen åkte jag hem och åt en macka och drack lite te. Efter ett tag kom pappa hem och vi pratade lite sen åkte vi ner på stan och åt middag. Sen hämtade vi mamma på jobbet och åkte ner och kollade på en bio. Syrran var oxå med och kollade. Vi tittade på Luftslottet som sprängdes. Den var bra! kolla på den om du gillar dom andra filmerna! =D

Nu har jag varit hemma ett tag. Ska snart gå och duscha sen ska jag mysa lite framför tven innan jag går och lägger mig. Imorgon ska jag njuta av en ledig dag.

Hoppas alla får en bra kväll!

I'm still in love with who I wish you were

You wonder

Idag har jag haft matteprov. Jo det är sant första dagen efter lovet och vi har självklart matteprov. Blev inte så mycket lov… Men är man så dum att man väljer matte B så får man stå ut som vår mattelärare sa.  Det har han kanske rätt i. Jag tror att det gick ganska bra i alla fall. På tisdag har vi nationellaprov i matte så det är bara fortsätta att plugga. Men när jag har gjort det kommer jag nog inte plugga matte på ett bra tag, kanske det till och med är sista gången i livet jag måste plugga till ett matteprov. Man kan ju alltid hoppas. Men ska inte klaga eftersom lär mig matte ganska fort. :D

Men dagen började med att vi (jag och Dennis) fick gå ut och skotta på skolan i ungefär -30 grader. Vi blev självklart JÄTTE glada över det. Sen hade svenska i ungefär en timme skulle jag tro sen åt vi lunch. Vi fick panerad fisk, potatis och någon konstig sås som jag inte vill ge några kommentarer. Men det gick att äta. ;) Efter lunchen fick vi gå ut och skotta igen. Då var det åtminstone ”bara” typ -25 grader och jag hade fått låna en mössa av Ricky så det var helt okej. Sen gick vi in och hade lite VA med Nisse. Vi gick igenom lite frågor och ett tag körde vi hängagubbe och efter den lektionen kom det efterlängtade matteprovet. 

När jag slutade kom pappa och hämtade mig och vi åkte hem en sväng sen hämtade vi mamma och åkte och kollade på en ny bil. Efter det åkte vi hem och åt mat vilket var tur för jag var väldigt hungrig då. Sen har jag kollat på tv och tränat lite. Så nu tänkte jag gå och duscha. Sen ska jag tända massa ljus och bara mysa framför tven.

So ‘til the morning breaks go and make your mistakes, don’t be surprised if your heart hurts.
Life is for the living, the forgiving and for leaving town alive.


RSS 2.0